Deze Etos website wordt geëxploiteerd door Etos Assen Kloosterveen onder de Etos winkelformule onder eigen voorwaarden van de franchisenemer!  Winkelwagen 
Etos Folder

HOOIKOORTS

Hooikoorts, wat nu?

Iedereen wordt vrolijk van de lente. Nou ja, bijna iedereen. Want net als de zon lekker begint te schijnen en we massaal naar buiten trekken, steekt bij jou de hooikoorts de kop weer op.

Prikkelende pollen van bomen, planten en grassen bezorgen je letterlijk de lentekriebels. En jou niet alleen: vijftien tot twintig procent van de Nederlanders heeft last van een pollenallergie. Jammer genoeg is hooikoorts (nog) niet te genezen. Gelukkig zijn de klachten wel te verlichten. En als je er op tijd bij bent zijn ze zelfs te voorkomen. Dat is goed nieuws, want de lente is te leuk om door te brengen met loopneuzen, niesbuien, jeuk en rode ogen. Hallo lente, dag hooikoorts!

Op merk zoeken van A-Z :

A   B  C  D   E   F  G  H   I  J  K  L  M

 N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z

Mylan Loratadine 10mg (30 Tabletten)

Mylan Loratadine 10mg (30 Tabletten)

Loratadine behoort tot de groep geneesmiddelen van de zogenaamde antihistaminica, die gebruikt worden voor de behandeling van de klachten van allergieën zoals hooikoorts en allergieën die gedurende het hele jaar voorkomen
€ 7,12
BEKIJKEN

Tips

Hooikoorts kan erg vervelend zijn. Daarom een aantal nuttige hooikoorts tips om het aantal hooikoortsaanvallen te verminderen en te voorkomen!

Welke pollen?

Houd het weer en de dagelijkse hooikoortsverwachting  in de gaten. Bij zonnig, droog weer staan meer planten en bomen in bloei en is de hoeveelheid stuifmeel in de lucht erg hoog. Tijdens een flinke regenbui neemt de hoeveelheid stuifmeel sterk af: de lucht wordt als het ware schoongespoeld!

Zonnebril

Een zonnebril beschermt je ogen tegen het binnendringen van pollen. Draag het liefst een zonnebril die goed om de ogen heen sluit. Gebruik ook vaseline rond de ogen om nog beter beschermd te zijn tegen de directe prikkeling van pollen. Vermijdt dat pollen via je handen in de ogen terecht komen door ze regelmatig te wassen.

Slaapkamer

Probeer je slaapkamer zoveel mogelijk pollenvrij te houden door de volgende maatregelen te nemen:

Was en borstel je haar regelmatig, vooral voor het slapengaan.

Als je in aanraking bent geweest met pollen, doe dan je kleren gelijk in de was.

Neem voor het slapen een douche.

Probeer je slaapkamer pollenvrij te houden door regelmatig te stofzuigen, ramen selectief te openen  (waar geen wind op staat) en beddengoed regelmatig te wassen.

Ramen dicht

Het beste is om de ramen in het hooikoortsseizoen dicht te houden. Wil je toch wat frisse lucht in huis zet dan de ramen open waar geen wind op staat, of zet er antipollen horren voor. Doe dit voornamelijk ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat, dan is de pollenconcentratie het laagst. Ook na een regenbui zijn veel pollen uit de lucht gespoeld. Let ook op in de auto, via open ramen en ventilatiesystemen kunnen pollen gemakkelijk binnenkomen.

Jeukende ogen

Een veelvoorkomende hooikoortsklacht is jeukende ogen. Probeer de jeuk niet tegen te gaan door te wrijven. Pollen aan je handen kunnen zo in je ogen terecht komen. Bovendien kan dit irritaties en ontstekingen veroorzaken. Leg een nat washandje op je ogen om de jeuk of irritatie tegen te gaan of gebruik oogdruppels.

Prikkelende stoffen

Probeer contact met stoffen zoals tabaksrook, verf en huisstof te vermijden. Ook chloor, ammoniak, parfum, haarlak, uitlaatgassen en sterk geurende planten of bloemen kunnen de hooikoortsklachten verergeren.

De tuin

Probeer je tuininrichting af te stemmen op de pollen waar jij allergisch voor bent. Plant bijvoorbeeld geen berk als je weet dat je voor de pollen van deze boom allergisch bent.  Wanneer je bekend bent met de pollen waarvoor je allergisch bent, probeer deze dan te vermijden.

 

       
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan.
Lees meer.