Deze Etos website wordt geëxploiteerd door Etos Assen Kloosterveen onder de Etos winkelformule onder eigen voorwaarden van de franchisenemer!  Winkelwagen 
Etos Folder

Behandeling van wratten

Huismiddeltjes zijn voor veel mensen de eerste stap in het verwijderen van een wrat. Sommige van deze behandelingen kunnen succesvol zijn, maar het duurt vaak langer voor ze werken of ze werken helemaal niet. Het belangrijkste is: je immuunsysteem ondersteunen en de verspreiding van wratten voorkomen. Ga preventief te werk: vermijd het om blootsvoets rond te lopen, deel geen gebruiksvoorwerpen voor persoonlijke hygiëne en raak wratten niet aan, zowel je eigen wratten als die van iemand anders. Draag slippers op openbare, natte plaatsen, zoals sauna’s, zwembaden en douches in sportcentra.

De behandeling hangt altijd af van hoe consequent je jezelf aan de gekozen behandelingsmethode houdt en hoe “hardnekkig” uw wrat is. De meeste behandelingen duren een aantal weken of maanden.

Huisartsen in Nederland adviseren het natuurlijke beloop van de wrat af te wachten. Nederlandse huisartsen gaan alleen tot behandeling over als je veel last hebt van de wratten. In dat geval maakt de huisarts samen met jou of je kind een keuze tussen de behandeling met salicylzuurzalf, cryotherapie of een combinatie van beide.

Het verwijderen van wratten valt onder de basiszorg als dit door de huisarts wordt gedaan. Wratten worden soms in het ziekenhuis verwijderd. Dan wordt de behandeling verrekend met uw eigen risico. In de meeste gevallen behandelt de huisarts de wrat of wratten zelf. Alleen als er sprake is van zeer uitgebreide wratten, vooral als deze hardnekkig zijn of toenemen, zal de huisarts je doorverwijzen naar de dermatoloog. 

Hier vind je een lijst van huismiddeltjes. 

Behandelingen voor handwratten en voetwratten

Treatment for warts on hands or fingers

Gewone hand– en vingerwratten zijn kleine, korrelige uitstulpingen van de huid. Ze voelen ruw aan en bevatten kleine zwarte stipjes, sommigen noemen de stipjes zaadjes. Dit zijn echter kleine, verstopte bloedvaatjes.  

Het doel van de behandeling is om de wrat te vernietigen, het immuunsysteem te stimuleren en om het virus aan te vallen, of beide. De behandeling kan weken of maanden duren. Zelfs met behandeling, kunnen wratten terugkomen en zich verder verspreiden. Dokters starten meestal eerst met de minst pijnlijke methoden, vooral bij jonge kinderen. 

Salicylzuur
Wrattenmedicijnen op voorschrift, met salicylzuur werkt doordat het de lagen van de wrat in fasen verwijderd. Salicylzuur werkt beter wanneer het gecombineerd wordt met bevriezen. 

Cryotherapie
Een vriesbehandeling bij een arts houdt in dat er vloeibare stikstof aangebracht wordt op de wrat. Door het bevriezen ontstaat er een blaar onder en rond de wrat. Het dode weefsel verdwijnt binnen ongeveer één à twee weken. Deze methode stimuleert het immuunsysteem om virale wratten te bevechten. Het kan zijn dat je meer dan één behandeling nodig hebt. 

Bi –of Trichloorazijnzuur
Wanneer salicylzuur of bevriezen niet werkt, kan het zijn dat de arts bi- of trichloorazijnzuur zal toepassen. Bij deze methode verwijdert hij eerst de bovenlaag van de wrat en brengt hij het zuur aan met een houten tandenstoker. Hiervoor zijn ongeveer twee keer per week herhaalbehandelingen nodig. Neveneffecten zijn branden en steken. 

Laser
Er bestaan laserbehandeling en gepulseerde kleurstof laserbehandeling. De behandeling veroorzaakt brandwonden en verschroeit de kleine bloedvaten. De geïnfecteerde huid sterft uiteindelijk af en daarna valt de wrat eraf. Het bewijs voor de doeltreffendheid van deze methode is beperkt en de behandeling kan pijn en littekens veroorzaken. ng.

Behandeling van voetwratten

Voetwratten en wratten op de handpalmen zullen vaak uiteindelijk weggaan zonder behandeling. Maar als ze je storen, kan je gewone wratten op een aantal verschillende manieren behandelen. Zelfs als een behandeling succesvol is, kunnen wratten terugkomen.  

Salicylzuur
Sterke behandelmethoden voor wratten op recept met salicylzuur, werken door beetje bij beetje lagen van de wrat te verwijderen. Salicylzuur is doeltreffender wanneer dit gecombineerd wordt met bevriezing. 

Cryotherapie
Een behandeling met bevriezen bij een arts. Cryotherapie houdt in dat men vloeibare stikstof aanbrengt op de wrat. Door bevriezing wordt er een blaar gecreëerd onder en rond de wrat. Vervolgens wordt het dode weefsel binnen ongeveer een week afgestoten. Deze methode zal ook uw immuunsysteem stimuleren zodat het wordt geactiveerd om virale wratten aan te vallen. Het kan zijn dat meer dan één behandeling noodzakelijk is. 

Bi- of trichloorazijnzuur
Wanneer salicylzuur of bevriezen niet werkt, kan het zijn dat de arts bi- of trichloorazijnzuur zal kiezen. Bij deze methode verwijdert hij eerst de bovenlaag van de wrat en brengt hij het zuur aan met een houten tandenstoker. Hiervoor zijn ongeveer twee keer per week herhaalbehandelingen nodig. Mogelijke neveneffecten zijn branden en steken.

Onze Merken voor Handen, Benen en Voeten:

Arkocaps >,  Artix >, Burt's Bees >,  Betadine >,  Bional >,  Bio Oil >,  Balneum >,  Bogena >, Biogaze >,  Canesten >,  Care Plus >,  Compeed >,  Desinfact >,  Daily Cosmetics >,  Dettol >, EndWarts>, Etos >, Excilor >, Epitact >,  Dove >, Daktarin >, Formule W >, Gehwol >, Glycerona >, Grahams >, Heltiq >, Herome >, HDH Milk >, Hansaplast >, Jacob Hooy >, Jecovitol >, Jolen Creme >, Lamisil >,  Lovea Bio >,  Dr. Leenarts >,  Louis Widmer >,  Lucovitaal>,  Mycosan >, Naloc >, Nailner >, Nestosyl >,  O'Keeffe's H >, Palmers >, Purol >,  Remescar >, RoC >, Savon >, Dr. Swaab >, Staudt >, Scholl >,  Soda Original >,  Treacle Moon >,  Treets >,  Thursday P. >, Unicura >, Veet >,  Vaseline >,  Vinolia >,  VSM >,  Wartner >,  Wortie >,  Weleda >,  Zarqa >, Overig >,  Webshop A-Z >

 

 

       
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan.
Lees meer.